E-Post

För att ni på ett så smidigt sätt som möjligt ska kunna hantera den e-post ni får till er e-postadress på datavetenskap (användarnamn@cs.umu.se) så finns det en möjlighet att både vidarebefodra sin e-post eller genom e-postprogram på unix-systemen.

Omdirigering av mail

Vi rekomenderar att ni vidarebefodrar e-post till någon address som ni läser ofta. Detta innebär att man dirigera om mailen så att ett e-brev hamnar på den adressen istället.

Så här gör man:

Via webgränssnitt

1. Gå till Webapps och klicka på länken "Mail Forwarding".
  2. Logga in med ditt CS-konto och lösenord
  3. Fyll i adressen du vill skicka eposten till i rutan där nere och skicka iväg.

Manuellt via Unix/Linux

1. Öppna ett terminalfönster antingen direkt i Unix/Linux eller via PuTTY
  2. Skriv cd. För att komma till roten på din hemkatalog
  3. Skriv ne .forward
  4. Skriv in adressen som mailen ska till
  5. Spara filen med CTRL-S eller via menyn.
  6. Avsluta ne med CTRL-Q

Vidarebefodra e-post

Om ni på något sätt tror att ni missat viktig e-post finns ett e-postarkiv för de e-brev som går till kurs-e-postlistan.